Böcker


Pris 240 kr inkl porto
Swish 073-600 77 27

Nu har jag skrivit den – boken om mitt liv med Hans Scheike. Detta annorlunda och speciella liv som jag fick tillsammans med honom. I boken berättar jag om hur vi träffades, hur det kom sig att jag stannade kvar hos honom och blev hans kvinna under mer än 40 år. Det var på något konstigt sätt som om det var då jag föddes, när jag träffade Hans. För det var då jag hittade mig själv och upptäckte vem jag egentligen var och vad jag ville få ut av mitt liv, långt ifrån konventionerna och hur man ”ska leva”.

Det finns så mycket skrivet om Hans som är så långt ifrån vem han var och vad han ville med det han gjorde. Det har känts som om det är den bilden medierna vill ha – en falsk och ofullständig bild. Som om fenomenet Hans Scheike som demon är något samhället behöver för att förfasa sig över. Men det finns också de som nyfiket efterfrågar en nyanserad bild. Och det är för dem jag berättar, ur mitt perspektiv, vem Hans Scheike var. Med alla mina år med Hans, ger jag mig rätten till det. I boken ”Hans Scheike i mitt liv” får du min upplevelse av hur Hans var som människa och man.

Bokens baksidestext: 1988 rymde tre unga flickor från en gård i Bergslagen. En granne hittade dem, tog med dem hem och tyckte att de hade underliga saker att berätta. Han kontaktade polisen. Sedan var det i gång.

Snabbt spreds historien om flickorna som rymt ifrån ett ridläger där en föreståndare hållit dem i tukt och förmaning. Spindeln i nätet, Hans Scheike, anhölls tillsammans med kvinnorna han levde med. Brita Sylvan var en av dem. De häktades och en stor rättsprocess inleddes under uppseendeväckande former med ett media som sålde rekordupplagor.

Att Hans Scheike gav smisk på stjärten med björkris och att han dessutom hade relation med flera kvinnor samtidigt var uppseendeväckande och låg honom naturligtvis i fatet. Men brottet han anklagades för var att han blandat in barn i det hela.

Brita Sylvan ger här sin bild av mannen Hans Scheike som hon upplevde honom under de 40 år de var tillsammans. Vi får också följa hennes väg från ungdomen till att bli en av Hans Scheikes kvinnor och leva det annorlunda liv hon fick tillsammans med honom.

Tidigare har jag skrivit boken Jag fick fängelse:


Pris 220 kr inkl porto

Boken handlar om min tid i fängelse i början på 90-talet. På bland annat det ökända kvinnofängelset Hinseberg. Det var en stark upplevelse. Svår, men också rik. Jag lärde mig mycket av den tiden, som att klara av att vara väldigt ensam och utsatt i ett hårt klimat med mobbning och kyla. Men jag fick också möta mycket värme och många speciella människor jag annars aldrig skulle mött. Min mening med boken har varit att skildra hur det känns att bli fråntagen sin frihet. Det tror jag vi alla som var i fängelset hade gemensamt, en känsla av vanmakt. Men jag vill kanske framför allt sätta fingret på vad man från samhällets sida gör av denna fängelsetid, den som borde vara en tid av bearbetning och begrundan över sitt liv. Men som oftast tycks bli en förvaring som skapar ännu mer frustration än som redan fanns när personen kom dit.

Det är en spännande bok, säger de som läst den. Man skrattar och gråter och reflekterar om vartannat. Läs den, så får du själv känna dig in i hur det kan vara att sitta i fängelse.

Du kan köpa ”Hans Scheike i mitt liv” respektive ”Jag fick fängelse” direkt av mig till rabatterat pris
Hans Scheike i mitt liv 240 kr inkl porto
Jag fick fängelse 220 kr inkl porto
Båda böckerna 400 kr inkl porto

Betala med swish 073 – 600 77 27 eller till bankgiro 5926-6759. Kontant går också bra.
Glöm inte ange din adress och om du vill ha den signerad.
Du kan maila till – info@britasylvan.se