Nu släpps den – min bok – Jag fick fängelse!

Bävande, hemskt och roligt. Lite som att vända ut och in på sin själ och hänga upp den på ett plank – till allmänt beskådande. För det är ju alltid ett stycke av sig själv som man lämnar ut, när man skriver en bok, eller i alla fall när jag gör det.

Boken handlar om min tid i fängelse i början på 90-talet. På bland annat det ökända kvinnofängelset Hinseberg. Det var en stark upplevelse. Svår, men också rik. Jag lärde mig mycket av den tiden, som att klara av att vara väldigt ensam och utsatt i ett hårt klimat med mobbning och kyla. Men jag fick också möta mycket värme och många speciella människor jag annars aldrig skulle mött. Min mening med boken har varit att skildra hur det känns att bli fråntagen sin frihet. Det tror jag vi alla som var i fängelset hade gemensamt, en känsla av vanmakt. Men jag vill kanske framför allt sätta fingret på vad man från samhällets sida gör av denna fängelsetid, den som borde vara en tid av bearbetning och begrundan över sitt liv. Men som oftast tycks bli en förvaring som skapar ännu mer frustration än som redan fanns när personen kom dit.

Det är en spännande bok, säger de som läst den. Man skrattar och gråter och reflekterar om vartannat. Läs den, så får du själv känna dig in i hur det kan vara att sitta i fängelse.

Du kan köpa boken direkt av mig till rabatterat pris
190 kr plus porto 40 kr
Betala med swish 073 – 600 77 27 eller till bankgiro 5926-6759. Kontant går också bra.
Glöm inte ange din adress och om du vill ha den signerad.
Du kan maila till – info@britasylvan.se
Boken finns så klart även att köpa hos Adlibris eller Bokus.

4 kommentarer

  1. Vad bra den blev, din bok om din fängelsetid! Jag både skrattade och grät. Och mycket tänkvärt gav den också. Du är klok du, fina Brita. Du kanske skulle ta anställning inom kriminalvården. 😉

  2. Det ska bli så spännande att läsa din berättelse. Jag är glad att vara din vän.

Kommentarer är stängda.