Självmedicinering

Jag har varit lite nere och sådär en tid. Ja, det har känts motigt på nåt sätt. Som det kan göra ibland. Och då har jag kommit på att man kan självmedicinera sig. Det ligger ju i tiden. Den ena efter den andra självmedicinerar, kan man läsa.

Tja, varför inte? Tänkte jag. Så jag gjorde det. Självmedicinerade med – choklad! Härliga chokladkakor och praliner. Mums mums! Och jäklar vilken verkan det fick. Chokladen tröstade som en gossig napp.

Men trösten har sina baksidor. Jag har blivit tjock. Och att bli tjock är förstås deprimerande i sig. Vilket förstås går att lösa – med självmedicinering  – alltså ännu mera choklad. Varpå jag förstås blir ännu tjockare, och måste självmedicinera mera. Med choklad. Och så vidare.

Asså, vilken ond cirkel jag hamnat i.

Nåja, det kanske inte är så allvarligt ändå. Men det blev i alla fall en rolig historia. Hi hi.

2 kommentarer

  1. Kära Brita!
    Du känner väl till att vi behöver några extra kilon när vi blir äldre? Den teorin tror i alla fall jag på, speciellt inför julen.
    Är och drick gott nu och ha en underbar jul!

    1. Jamen visst har du rätt i det. Jag menar vinterkylan, hur ska vi annars klara oss mot den. Lite hull är som en varm yllekofta. Så det kör vi på. Ha en underbar jul du med, med mycket mat och dryck.

Kommentarer är stängda.